Röviden

MN
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelt projekt lehet a hatvani kastély
Az Országos Magyar Vadászati Múzeumnak helyet adó hatvani Grassalkovich-kastély főépülete és parkja felújításának kiemelt projektté nyilvánítását javasolja a kormány – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. Az Észak-magyarországi operatív programban a támogatás összegét kétmilliárd forintról háromra emelte a kormány. A projektet első lépcsőben a nemzeti fejlesztési miniszternek kell turisztikailag kiemelt beruházássá nyilvánítania. Utána megkezdődik a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítés. (MN)

Rekordbevétel az új Harry Potteren
Rekordösszegű, 92,1 millió dolláros bevételt hozott a Harry Potter és a halál ereklyéi II. része a bemutató napján az egyesült államokbeli és kanadai vetítéseken. Ezzel az eredménynyel a varázslótanonc kalandjainak utolsó epizódja felülmúlta a 2009-es rekordot: ekkor az Alkonyat: Napfogyatkozás című film hozott 72,7 millió dollárt. (MTI)

Elmarad idén a balettgála
Elmarad Budapesten az idei Világsztárok balettgála. Mozsár István, a dalszínház megbízott főigazgatója szerint a gála komoly veszteséggel járna az Operaháznak. Az 1993-ban indított gálákat keretszerződés alapján rendezték, amelyet évente meg kellett volna újítani, ez azonban nem történt meg. A főigazgató úgy fogalmazott: amíg a szervezők nem készek olyan megállapodást kötni, amely legalább nullszaldós, nem rendezhető meg a gála, de azt is hozzátette: nem zárkóznak el a további együttműködéstől, ha azt a jövőben más alapokra helyezik. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.