Röviden

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyettesítik a kormányszóvivőt
Családi okok miatt július elsejétől fizetés nélküli szabadságra megy Nagy Anna kormányszóvivő. Ősszel várható viszszatéréséig feladatait Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Nagy Anna újságírók előtt azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nagy empátiával és rugalmassággal fogadta döntését, és mindketten azt kérték, hogy amikor lesz ereje és ideje visszatérni, folytassa munkáját. A távirati iroda úgy tudja, a kormányszóvivő édesanyja súlyos betegsége miatt döntött úgy, hogy szabadságot kér. (Sz. R.)

Nemzeti regiszter indul
Nemzeti regisztert hoznak létre szeptemberben a közigazgatási és igazságügyi tárca
koordinálásával, hogy az eddig ismert 2500 magyar szervezeten keresztül különböző üzenetekkel elérhessék a világ magyarságát. Az emigrációban élők nemcsak magyarul, hanem angolul is megkapják majd az üzeneteket, a későbbiekben pedig spanyolul is eljuttatják azokat a dél-amerikaiakra való tekintettel. Az egyes minisztériumok még a nyár folyamán elkészítik azokat az üzeneteket, amelyeket saját területükről a magyarság felé szeretnének eljuttatni. (MTI)

Új stratégia a Zeneakadémiáért
Miután az előző ciklusban a korábbi oktatási kormányzat nem készítette elő megfelelőképpen a Liszt Ferenc téri épület felújítását és a projekt immár négyszáz napot csúszott, Bányai Miklós miniszteri megbízott pár hónapon belül többféle stratégiát is letesz az asztalra a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem anyagi helyzetének javítására. A lehetőségekről az intézmény vezetőségével közösen döntenek majd. (MTI)

Szakszervezetekkel tárgyal a kormány
Öt szakszervezettel egyeztet a munka törvénykönyve módosításáról a kormány július elején. A megbeszélésen a nyugdíjrendszer, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj, továbbá az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról is szó lesz. Több vasutas-szakszervezet értetlenül fogadta ugyanakkor, hogy nem kapott meghívót
az egyeztetésre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.