Röviden

MN
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rajt győzelemmel Sanghajban
Győzelemmel mutatkozott be a sanghaji vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András csapata az A jelű négyesben a csoportmeccsek első fordulójában 21-6-ra verte a kazahokat. A női 3 méteres szinkronműugrás selejtezőjében a Gondos Flóra, Reisinger Zsófia páros 14. lett, így nem jutott be a 12-es fináléba. Műúszásban az egyéni selejtezőjében 17. helyen zárt Czékus Eszter ugyancsak lemaradt a 12-es döntőről, s a párosok rövidprogramjának selejtezőjéből a Czékus, Kiss Szofi duó sem jutott tovább, 21. lett. (MN)

Portugál kapcsolat
A Manchester Unitednél és a Benficánál nevelkedett portugál csatár érkezett a Videoton labdarúgócsapatához. A 20 éves Evandro Brandao többször szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottban, amelyben edzője volt többek közt a székesfehérvári csapat jelenlegi trénere, Paulo Sousa is. (MN)

Svéd női vb-bronz
A németországi női labdarúgó-világbajnokság bronzmeccsén Sinsheimben Svédország 2-1-re legyőzte Franciaországot. Az Egyesült Államok–Japán döntőt tegnap lapzárta után rendezték. Miután az észak-koreai válogatottból csütörtökön két játékos pozitív doppingmintát szolgáltatott, az egész csapatot ellenőrizték, és újabb három futballista akadt fenn a vizsgálatokon. (MN)

Baji Balázs ezüstje
Az ostravai U23-as atlétikai Európa-bajnokságon 110 méteres gátfutásban Baji Balázs 13,58 mp-es egyéni csúccsal – ami világbajnoki és olimpiai B szint – ezüstérmes lett. (MN)

Továbbra is Voeckler vezet
A Tour de France országúti kerékpáros-körverseny utolsó pireneusi szakaszát, a Saint-Gaudens és Plateau de Beille közötti, 168 kilométeres etapot szombaton a belga Jelle Vanendert nyerte, vasárnap a Limous és Montpellier közötti, 187 km-es távon a brit Mark Cavendish volt a leggyorsabb. Cavendish pályafutása 19., idei negyedik szakaszgyőzelmét aratta a Touron. Az összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet, előnye 1:49 perc a luxemburgi Fränk Schleck előtt. (MN)

Kezdés döntetlennel
A magyar válogatott az indiaiak ellen elért 2-2-es döntetlennel kezdte meg szereplését a kínai Ningpóban tegnap elrajtolt sakk-csapatvilágbajnokságon. (MTI)

Totó
A 28. heti, 2. fordulós szelvény helyes tipposzlopa: 1, 2, 1, 1, 1,
2, 2, X, 1, 1 ,1, 1, 1, lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.