Röviden

MTI
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Skót
Elmenekültek szerény skóciai otthonukból minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményének nyertesei a kérelmezők ostroma elől. A hirtelen jött vagyon sem részegítette meg őket. Megmaradtak igaz skótnak.

Felgyújtotta magát
Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a férfit, aki tegnap késő délután felgyújtotta magát Budapest XV. kerületében, a Szentmihályi úton. A rendőrök ásványvizes palackokkal locsolták a férfit – adta hírül a TV2 Tények című műsora. (M. N.)

Hétszáz éves hajóroncs
Körülbelül hétszáz éves hajóroncsra bukkantak svéd búvárok, a 28 méter hosszú, hét méter széles kogge (a Hanza-városok által a XIII–XV. században használt kereskedelmi hajótípus) száz méter mélyen fekszik Öland és Gotland szigetek között. (MTI)

Perlik az államot a chilei bányászok
Bunös hanyagság miatt indít pert a chilei állam ellen az a 31 bányász, aki két további társával együtt 70 napra a föld alatt rekedt tavaly. Azt szeretnék, ha az állam elismerné mindazt a szenvedést, amelyen ők és családtagjaik keresztülmentek, fejenként 540 ezer dollárnak megfelelő kártérítést követelnek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.