Röviden

MTI
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sci-fi
Irán majmot küld a világűrbe. Ha hozzávesszük a nem sok jóval kecsegtető iráni atomprogramot, akkor már csak néhány lépés A majmok bolygója.

Kizuhant egy kislány az ablakon
Ötéves kislány zuhant ki tegnap egy harmadik emeleti lakásból a fővárosban, Kispesten. A gyermek 7-8 métert eshetett, becsapódását egy fa csillapította. Az elsődleges vizsgálatok szerint nem szenvedett súlyos sérülést, de a mentők megfigyelésre kórházba szállították, a baleset körülményit még vizsgálja a rendőrség. (MTI)

Mérgező folyadékot ittak
Két férfit holtan találtak, egy nőt pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba tegnap
a mentők a Jászberényhez közeli Neszűr környéki tanyákról, a vizsgálat szerint mindhárom ember ivott egy eddig ismeretlen, mérgező folyadékból. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást az ügyben, s a két helyszínen lefoglalták az említett folyadékot tartalmazó palackokat is. (MTI)

Gyerekbűnözők Nagy-Britanniában
Már hároméves csöppségek is követnek el bűntetteket Nagy-Britanniában a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint, ám 10 évesnél fiatalabb gyerek nem büntethető a szigetországban. Ez a korhatár amúgy is alacsony más európai országokéhoz képest, ahol ez 14–16 év. Ennek ellenére a lakosság egy része még lejjebb szeretné vitetni a kormánnyal a korküszöböt amiatt, hogy egyre fiatalabban lépnek gyerekek a bűn útjára. (MTI)

Elítélt ügyvéd és felszámolóbiztos
Jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt tegnap a Pécsi Ítélőtábla egy ügyvédet és egy felszámolóbiztost; a terheltek csúszópénzért kedvezőbb eljárást ígértek egy vállalkozónak, amikor annak cége csődbe ment. A jogászt egy év nyolc hónap szabadságvesztéssel és 350 ezer forint vagyonelkobzással sújtották, társa egy év két hónapot, valamint félmillió forint pénzbüntetést kapott. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.