Röviden

MTI
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább faggatja a CIB-et a VÉSZ
Addig folytatják akcióikat a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) tagjai a CIB Bank fiókjaiban, amíg meg nem értik a pénzintézet szerződéseit – jelentette ki Éliás Ádám, a szervezet elnöke. A VÉSZ tagjai néhány napja már megjelentek a pénzintézet egyik fiókjában, s bár rendbontás nem történt, a biztonsági szolgálat bankrablásnak minősítette az esetet, és értesítette a rendőrséget. A szervezet aktivistái ezentúl véletlenszerűen tűnnek fel a fiókokban, s amikor sorra kerülnek, a szerződések alapos elmagyarázására kérik az ügyintézőket. (Cs. L.)

Sínen az otthonmentés
Felállhat augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amely évente ötezer lakás felvásárlásával és azok bérbeadásával fogja segíteni a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket. A kormány tegnap határozott arról, hogy a működéshez szükséges források legkésőbb július 31-ig történő biztosítását követő 30 napon belül jön létre a szervezet. Az eszközkezelő felállításáért a nemzeti fejlesztési miniszter felelős. (MTI)

Az ING közli a reálhozamot
Az ING Nyugdíjpénztár közzétette honlapján azoknak a reálhozamait, akik folyamatosan náluk voltak tagok. A pénztár átlagosan 101 544 forint reálhozamot fizet ki. Minél korábban lépett be valaki a pénztárba, annál nagyobb reálhozamra számíthat. Aki 1998-ban csatlakozott, átlagosan 165 ezer, aki 2002-ben kötelezte el magát, 101 ezer, míg a 2006-ban belépők 37 ezer forint reálhozamra számíthatnak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.