Rúdugrásban is klasszisok indulnak

Munkatársunktól
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős szám lesz a férfi rúdugrás is a Puskás-stadionban jövő szombaton sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon; Spiriev Attila sportigazgató bejelentése szerint a német Tim Lobinger és az olasz Giuseppe Gibilisco személyében két újabb világbajnokkal bővült a viadal sztármezőnye. Lobinger egyike azon keveseknek, akik már átugrották a bűvös 6 méteres magasságot is. Fedett pályás vb-címét 2003-ban szerezte, s nyert két fedett pályás Eb-t is. A német sztár nagy showman, tavasszal a német televízió Let’s Dance táncos sorozatában a parkettán is sikert aratott. Gibilisco a 2003-as párizsi szabadtéri vb-t nyerte meg, majd az athéni olimpián bronzérmet szerzett. Tavaly a barcelonai Eb-n negyedik lett. Az erős mezőny tagja lesz Malte Mohr is, aki az All-Athletics.com aktuális világranglistáján a második. A német rúdugró tavaly Dohában ezüstérmet szerzett a fedett pályás vb-n, idén pedig bronzérmes lett Párizsban a fedett pályás Eb-n. Itt lesz az amerikai Derek Miles is, a pekingi olimpia negyedik helyezettje is.
A gála legnagyobb sztárjai a jamaicai sprinter Asafa Powell, honfitársnője, a sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown, a kétszer a világ legjobb atlétájának megválasztott amerikai Sanya Richards-Ross és a litván diszkoszvető legenda Virgilijus Alekna lesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.