Sarapova menetel, Lisicki az útjában

Munkatársunktól
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi évek legszürkébb párosítású női negyeddöntőit játszották tegnap az angol nyílt teniszbajnokságon. Marija Sarapova volt a kakukktojás, hiszen ő már három Grand Slam-tornát nyert, egy alkalommal itt, Wimbledonban is. Ám ennek immár hét éve. Az orosz játékos 2005-ben világelső is volt, ám az elmúlt években az ő pályafutása is lefelé ívelt.
Idén óriási lehetőséget kapott, amivel, egyelőre úgy néz ki, élni tud. Tegnap az egyik meglepetésembert, a szlovák Cibulkovát 6:1, 6:1-re lesöpörte a pályáról. Az már korábban eldőlt, hogy az elődöntőben a német Lisicki lesz az ellenfele. Akinél a francia Bartoli talán esélyesebbnek tűnt, egyrészt, mert Lisickivel szemben ő kiemelt (a kilencedik), másrészt, mert az előző körben a címvédő Serena Williamst verte könnyedén. Lisicki szabadkártyával indulhatott el a tornán, s meghálálja a bizalmat. A 2. fordulóban például ő búcsúztatta a Roland Garros idei bajnokát, a kínai Li Nát. Tegnap a második szettben adogatóként három meccslabdája is volt, ám mindegyiket elszalasztotta, majd elvesztette a játszmát. Ez sem törte meg, a döntő játszmát simán, 6:1-re hozta. Ez pályafutása eddigi legjobb eredménye. Német női teniszező – Steffi Graf – utoljára 12 esztendeje jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe.
Harmadik felvonásként a cseh Kvitova szintén három játszmában verte a bolgár Pironkovát. A Paszek (ausztrál)–Azarenka (fehérorosz) találkozó lapzárta után ért véget.
Ma a férfi negyeddöntők következnek – parádés szereposztásban. Tegnap eldőlt, hogy a sérüléssel bajlódó Rafael Nadal is pályára léphet. A spanyol teniszező hétfőn még keserűen nyilatkozott, miután nagy csatában verte az argentin Juan Martin del Potrót, törésre gyanakodott. A tegnapi CT-vizsgálat azonban azt állapította meg, hogy nem komoly a sérülése, így folytathatja menetelését Londonban.
Női egyes, negyeddöntő: Lisicki (német)–Bartoli (francia, 9.) 6:4, 6:7 (4-7), 6:1, Sarapova (orosz, 5.)–Cibulkova (szlovák, 24.) 6:1, 6:1, Kvitova (cseh, 8.)– Pironkova (Bolgár, 32.) 6:3, 6:7
(5-7), 6-2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.