Slota a hitleri álmokról

Ideje lenne, hogy a szlovák kormány és diplomácia a sarkára álljon, és egyértelművé tegye Budapestnek: nem lehet a végtelenségig megalázni Szlovákiát, folyamatosan szembeköpni a szlovák nemzetet – nyilatkozta Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke a Sita független sajtóirodának.

Neszméri Sándor
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Slota szerint „a magyar alkotmány egyértelműen a Horthy-féle fasiszta Magyarország visszaállítására épül, s hitleri birodalmi álmokat követ”. Slota szerint „a neofasiszta Orbán-kormány folyamatosan adja tudtára a világnak, hogy felül akarja vizsgálni a trianoni egyezményt, s elsőként Szlovákiát akarja bekebelezni”. Slota úgy gondolja, pártja hiába figyelmezteti a szlovák népet és a politikát a magyar veszélyre, pedig „amikor már ennek az ázsiai hordának a gyomrában leszünk, hiába kiabálunk majd”. Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke úgy véli, a „magyar veszélyre” már Brüsszel is felfigyelhetne, hiszen amióta Orbán Magyarországa nem elnökli az Európai Uniót, bekeményített, s olyan magyarok „védnökének is kikiáltja magát, akikhez semmi köze – ez pedig veszély a közép-európai térség békéjére”.
Slota újabb kirohanása a szakértők szerint azzal magyarázható, hogy újra szakadt pártja, elhagyta volt alelnöke, Anna Malíková, akivel pártot alapított. Felmérések szerint az SNS népszerűsége nem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot. Egyébként a Polis közvélemény-kutató szerint a Most – Híd és a Magyar Koalíció Pártja sem jutna be a parlamentbe, ha most lennének a választások, amelyeket egyébként a Robert Fico vezette ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia párt nyerne 45 százalékos támogatottsággal, amivel egyedül alakíthatna kormányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.