Sok a motorosbaleset

Csibra Tibor
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két motoros, vezető és utasa vesztette életét szombaton Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között, amikor járművük autóval ütközött egy enyhe kanyarban. A motor a karambol előtt eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, a szembejövő kocsi sofőrje pedig nem tudta kikerülni azt. Egyelőre nem tudni, hogy a két áldozat – egy nő és egy férfi – közül melyikük vezette a motort, a szerencsétlenül járt emberek több tíz métert repültek az ütközés után, s a helyszínen meghaltak. – A helyszíni szemle után a hatóság igazságügyi szakértőt kért fel a történtek tisztázására – tájékoztatta lapunkat Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A vétlen kocsi sofőrjét, egy idősebb asszonyt valószínűleg később is meghallgatják majd a nyomozók, mert ő a tragédia után sokkos állapotba került.
Nem ez volt az egyetlen motorosbaleset a hétvégén. Súlyosan megsérült az a segédmotort vezető dunavecsei férfi szombaton, aki a Bács-Kiskun megyei Solt és Szalkszentmárton között, elsőbbségadás nélkül hajtott fel a táblával védett 51-es főútra, ahol elgázolta egy érkező személygépkocsi.
Harminc motorossal, illetve segédmotorossal szemben intézkedtek szombaton a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szakemberei Szentendre és Budaörs környékén, a járőrök több mint 600 ezer forint pénzbírságot szabtak a ki a szabálytalankodókra. A fokozott ellenőrzés indokáról Fótos József, a PMRFK közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy május végéig 35 motorosbaleset történt a térségben, a tavalyi hasonló időszakban pedig 24, és az idén már hatan vesztették életüket a szerencsétlenségekben. – Pest megye a motoros túrázók egyik kedvenc úti célja, de a Dunakanyar és a Pilis kanyargós útjain sokan megfeledkeznek a közlekedés szabályairól – tette hozzá az alezredes.
A PMRFK őszig folyamatosan ellenőrzi a kétkerekűek vezetőit a balesetveszélyes helyeken, így a fentieken kívül Nagykáta és Cegléd környékén is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.