Sopron idén is minden igényt kielégít

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soproni Ünnepi Hetek több mint ötven évre visszatekintő, nagy tradíciójú fesztiválsorozat. Az idei rendezvények már a múlt héten megkezdődtek, és július 10-ig tartanak. Elsődleges helyszínük a fertőrákosi barlangszínház, amely kiváló akusztikája révén elsősorban opera- és operett-előadások, zenekari hangversenyek, táncszínházi produkciók bemutatására alkalmas, és színvonalas zenei bemutatóiról híres. Az ilyen jellegű rendezvények mellett az idei ünnepi hetek alatt a látogatókat a település történelmi belvárosának terein és udvarain többféle színházi előadás, kamarakoncert, kirakodóvásár, folklórbemutató és izgalmas gyerekprogram is várja.
A komolyzene kedvelőit az idén elsősorban a régi zenei napok programsorozat barokk zenei kurzusokkal és koncertekkel teletűzdelt programjai szólítják meg, míg a gyermekeket a IV. Tündérfesztivál nyújtotta élmények hivatottak szórakoztatni. A könnyedebb műfajok kedvelőit musical- és operettest csábítja, a komolyzene rajongóit pedig a Figaro házassága és A varázsfuvola című Mozart-operák. A táncművészet iránt érdeklődők sem maradnak program nélkül: ők az Experidance Ezeregyév című produkciójában és a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes lélegzetelállító műsorában gyönyörködhetnek. A város exkluzív kiállítótermében, a Festőteremben mindig kuriózumszámba menő képző- vagy iparművészeti tárlatok látogathatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.