Soros visszaveszi a tempót

Hírösszefoglaló
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros György által alapított, a világ egyik legsikeresebb hedge fundja (speciális befektetési alapja), a 25,5 milliárd dolláros Quantum Fund szinte teljesen kihátrált a kockázatos eszközökből – tudatja a Portfolio.hu a Bloomberg írására hivatkozva. Az alapot jelenleg irányító Keith Andersen arra utasította a portfólió menedzsereit, hogy tartózkodjanak a kereskedéstől, amíg ilyen zavaros a piac, s várjanak jobb lehetőségekre. Az irányváltás következtében a Quantum portfóliójában a készpénz aránya 75 százalékra nőtt, a likvid tőke pedig jelenleg csak kedvezőbb befektetési lehetőségekre vár. A Quantum Fund hat százalékot veszített az idén, s Anderson szerint a piacok most sokkal zavarosabbak és kiszámíthatatlanabbak, mint a válság csúcsán. Soros György alapja nem az egyetlen, amely a közelgő válság miatt csökkentette kitettségét az egyes kockázatos eszközökben. A piacok egyre nagyobb függése a kormányzati intézkedésektől, az eszkalálódó európai adósságválság és más problémák a világgazdaságban többek közt a Moore Capitalt is arra sarkallták, hogy növelje a készpénz arányát a portfóliójában. A Bank of America júniusi felmérése szerint a megkérdezett intézményi befektetők 18 százaléka súlyozza felül a likvid eszközök arányát, ami amellett, hogy éves rekord, jelentősen meghaladja a májusi hat százalékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.