Staudt gyanúsított lett

Swendt Pál
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 14-én gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Staudt Gábort, a Jobbik országgyűlési képviselőjét nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt – értesült lapunk. Az ellenzéki honatya a gyanú szerint Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója sérelmére követett el törvénysértést azután, hogy a polgári elhárítás a C típusú átvilágításban nemzetbiztonsági aggályokat fogalmazott meg róla és más képviselőtársairól.
Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője lapunkat úgy tájékoztatta, hogy a Balajti László feljelentésére indult eljárást közváddal üldözendő cselekmény gyanújával folytatják, mert az AH vezetőjét mint hivatalos személyt, annak hivatalos eljárásában érte rágalmazás. A politikus panasszal élt. Staudt Gábor a szerinte valótlan eredményt hozó átvilágítás után azzal jelentette fel a tábornokot és vélelmezett társait, hogy törvénysértő, prekoncepciós eljárást folytattak velük szemben. A képviselő az AH épülete előtt 2010 szeptemberében tartott sajtótájékoztatóján arról értekezett, hogy feljelentése nyomán Balajti Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, és az lenne kívánatos, ha a tábornokot előzetes letartóztatásba helyeznék. Ezt cáfolta meg négy nappal később a Budapesti Katonai Ügyészség, ahol megállapították, hogy a főigazgató az előírásokat betartva, valós adatokat közölt az átvilágítást kérő T. Házzal, és megszüntették a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.