Suárez duplája eldöntötte

Munkatársunktól
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan a tavalyi labdarúgó vb-n negyedik helyével Uruguay lett a legjobb dél-amerikai csapat, az idei Copa Américán a világ a két óriást, a rendező Argentínát, valamint Brazíliát várta a fináléba. Ám miután a negyeddöntőben Argentínát éppen az „uruk” ejtették ki (1-1 után 11-esekkel), a brazilok pedig gól nélküli 120 perc után ugyancsak büntetőkkel elvéreztek Paraguay ellen, Óscar Tabárez együttese lépett elő favorittá. S közép-európai idő szerint tegnap hajnalban meg is felelt az elvárásoknak, a La Plata-i elődöntőben 2-0-ra verte Perut.
Az uruguayiak már az első játékrészben is sok helyzetet dolgoztak ki, de ekkor még csak lesgólt szereztek Álvaro Pereira révén, a második félidőben viszont Luis Suárez kétszer is eredményes volt. Az 53. percben Diego Forlán mintegy 30 méteres lövését a perui kapus, Raúl Fernández éppen a Liverpool támadója elé ütötte ki, aki nem hibázott (1-0). A történethez hozzátartozik, hogy Forlán lövése kevéssel a kapu mellé ment volna, ezt a televíziós visszajátszások nyilvánvalóvá tették… Az 58. percben Suárez Álvaro Pereira pontos indításával lépett meg a leshatáron, s a kifutó kapust kicselezve 17 méterről a hálóba gurított (2-0).
A 69. percben a peruiak minden reménye elillant, mert a Martín Cácerest lekönyöklő Juan Vargas kapott piros lapot. A peruiak, akik a nyolc között az esélyesebb kolumbiaiakat búcsúztatták, alig jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, igazán nagy helyzetük pedig csak a 84. percben volt, amikor Paolo Guerrero lövése után Fernando Muslera kezéből kicsúszott a labda, ám a portás a gólvonal előtt még utolérte.
Az uruguayiaknak komoly esélyük nyílt arra, hogy tizenötödik elsőségüket megszerezve egyedüli rekorderekké lépjenek elő. Jelenleg az argentinokkal együtt állnak az élen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.