Suba alatt egyeztek ki a malmok

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz-, illetve harmincmillió forintra büntetett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több malomipari vállalkozást, mert versenykorlátozó megegyezést kötöttek egymással a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által 2006 júliusában kiírt közbeszerzési eljárás kapcsán. Az MVH az élelmiszersegélynek szánt állami gabonakészlet feldolgozására keresett vállalkozót. A H&T és a Sikér Kft. konzorciuma, valamint a Három Malom (jelenleg Szécsény Mill) Kft. az ajánlattételi határidő lejárta előtt megállapodást kötöttek arról, bármely fél sikeres szereplése estén a másik féllel a munka 50 százalékának elvégzésére alvállalkozói szerződést köt. A GVH szerint a megállapodás megkötésével az volt a cél, hogy a vállalkozások részesedést szerezzenek a megrendelésből, méghozzá fele-fele arányban. A megállapodásnak köszönhetően bármelyikük nyerése esetén nyertesekké válnak, s így nem voltak érdekeltek abban, hogy minél kedvezőbb ajánlatot tegyenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.