Súlyosbították Tasnádi ítéletét

Hét év fegyházbüntetéssel és 5,3 millió forintos vagyonelkobzással sújtotta tegnap a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla Tasnádi Péter vállalkozót az ellene és tizenkét társával szemben indított maffiaperben.

Csibra Tibor
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy éve tartó eljárásban hozott döntés ugyanakkor még mindig nem jogerős, mert hét vádlottnak további fellebbezési lehetősége van, így a szerteágazó ügyekben vélhetőleg a Legfelsőbb Bíróság dönt majd. A verdikt szerint Tasnádi és további három terhelt bűnszervezetben követték el tetteiket, így az ő büntetésüket súlyosbította a táblabíróság, s nem bocsáthatók feltételes szabadságra sem. Az ítélet több vádlott esetében megszüntette a büntetőeljárást, annak indokolását azonban egyetlen érintett sem hallgatta végig tegnap, Tasnádi Péter közvetlenül a rendelkezés kihirdetése után bírói engedéllyel visszamehetett a börtönbe.
Figyelemre méltó, hogy a Fővárosi Ítélőtábla szinte teljesen felülbírálta az ügyekben első fokon döntő Fővárosi Bíróság két évvel ezelőtti határozatát.

Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.