Szabics is szomorított minket

A kiegyenlített csata ellenére 2-0-s vereséget szenvedett a Videoton Klagenfurtban a Sturm Graztól a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a második forduló első mérkőzésén. A fehérváriak BL-debütálását egy magyar honfitárs, Szabics Imre is szomorította szép góljával, Kienast hajrábeli találata pedig megcsappantotta a továbbjutás esélyeit.

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franco Foda, a Sturm német vezetőedzője csak a középpályán keverte meg kicsit a kártyákat, de elöl, ahogy várható volt, nem tette a kezdőbe a csapat sérülésből épp hogy felépült, meccshiányos gólvágóját, Kienastot. Így Szabics Imre mellett a veterán bosnyák Muratovic támadta Tujvel kapuját. Mint látszik, megint a szlovák kapus kapott bizalmat Paulo Sousa trénertől, aki csak egyetlen csatárral, Alvessel küldte pályára csapatát, no meg azzal a lelki munícióval, hogy az osztrákok természetesnek veszik a továbbjutást, s ez olyan helyzet, amelyből lehet profitálni.
Az első félidőben ez hellyel-közzel sikerült is, ennek jeleként a helyi tévékommentátor még szünet előtt megjegyezte, a Sturm defenzív taktikája nem „BL-szintű”, a bő tízezres drukkerhad tagjai pedig füttyszóval jelezték, hogy osztják ezt a véleményt. Komolyabb helyzetként egyedül Polonkai perdítését lehet értékelni, a játék némi meglepetésre inkább a grazi térfélen folyt. A hoszszabbításban Lipták úgy sodorta el sárga lapot érően Szabicsot, mintha nem is honfi- és válogatottbeli társak lennének, egyébként simán lecsorgott az első 45 perc.
A második már nagyobb lehetőségekkel folytatódott. A Videoton kapuja előtt Wolf és Szabics, a másik oldalon Gosztonyi veszélyeztetett. A 62. percben állt be a Sturmba Muratovic helyett Kienast, élénkítendő a támadószekciót. De nem ő, hanem Szabics varázsolt, egy baloldali beadás után mellel és vállal labdázott Hector Sanchez mellett, majd kilőtte a bal alsó sarkot (68. perc, 1-0). Feldhofer rögtön növelhette volna az előnyt, de Tujvel védett, válaszképpen Sándor fejesét hárította bravúrral Gratzei. A hoszszabbításban aztán Kienast megmutatta, milyen gólérzékeny, közelről talált be (92. perc, 2-0), alaposan csökkentve az egyébként egyenrangú Videoton továbbjutási esélyeit.

További eredmények. BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Zestafoni (grúz)–Dacia Chisinau (moldovai) 3-0, Maccabi Haifa (izraeli)–Borac Banja Luka (bosnyák) 5-1, Malmö (svéd) –Torshavn (feröeri) 2-0, Bangor City (walesi)–HJK Helsinki (finn) 0-3, Dinamo Zagreb (horvát) –Neftcsi (azeri) 3-0, Skenderbeu (albán)–APOEL (ciprusi) 0-2, Skonto Riga (lett)–Wisla Krakow (lengyel) 0-1, Linfield (északír) –BATE Boriszov (fehérorosz) 1-1, Partizan Beograd (szerb)–Skendija (macedón) 4-0, Rosenborg (norvég)–Breidablik (izland) 5-0, Shamrock Rovers (ír)–Flora (észt) 1-0, Valletta (máltai)–Ekranas (litván) 2-3, Mogren (montenegrói) –Liteksz Lovecs (bolgár) 1-2, Maribor (szlovén)–Dudelange (luxemburgi) 2-0, Slovan Bratislava (szlovák)–Tobol (kazah) 2-0, Pjunik (örmény)–Viktoria Plzen (cseh) 0-4.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.