Szegedi mozi: ahány vizsgálat, annyi vélemény?

Bodacz Péter
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „jobbikos kultúrharc” újabb tanúbizonyságaként értékelhetik a szegedi belvárosi mozi bezárásában ideológiai szálakat sejtők az ügy újabb mozzanatát. Egy tegnap, Solymos László (MSZP) alpolgármester által ismertetett dokumentum szerint a működési engedélyhez szükséges tűzvédelmi szakértői tanúsítványokkal már 2010 decemberében rendelkezett az épület, az üzemeltető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. (IH) azonban egy másik, életveszélyes állapotokat rögzítő szakvéleményt juttatott el a tűzoltóságnak.
Az ennek alapján kiállított határozat a veszély elhárítására kötelezte a működtetőt. Az IH áprilisban kinevezett ügyvezető igazgatója, a Jobbik emberének tartott Sódar István ez alapján záratta be az intézményt múlt kedden, határozatlan időre. Az ügy kapcsán felháborodás robbant ki a városban, amelyet elsőként Botka László szocialista polgármester lovagolt meg; mint múlt szerdán közölte, egy általa elrendelt újabb tűzvédelmi vizsgálat alapján 860 ezer forintból egy hét alatt kiküszöbölhetők a gondok. Ennek hatására a város kulturális bizottsága kötelezte az üzemeltetőt az azonnali javításokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.