Szerb gyanúsítottat köröz a rendőrség

Országos elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a szerb Emin Preniqi ellen, aki a gyanú szerint hat lövéssel végzett 27 éves élettársával vasárnap este az angyalföldi Kádár utca egyik házában. A múlt hónapban három emberölés két gyanúsítottját fogták el: G. Zsanett két idős ember haláláért lehet felelős, egy betörő pedig vélhetőleg meggyilkolt egy 57 éves férfit.

Vigh Dániel
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség a 39 éves szerb Emin Preniqit gyanúsítja a főváros XIII. kerületében vasárnap este meggyilkolt nő ügyében – közölte tegnap Fülöp Valter ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Elmondta, a Fővárosi Bíróság a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán kiadta az országos elfogatóparancsot a szökésben lévő férfi ellen, s a nemzetközi körözést is elrendelték. A feltételezett gyilkos hat lövéssel végzett a 27 éves, orosz származású, magyar állampolgárságú nővel, korábbi élettársával. Viszonyuk alatt rendszeresek voltak a veszekedések, többször szakítottak, majd békültek ki. A férfi szürke Mercedesét a Bács-Kiskun megyei Soltvadkert közelében találták meg a nyomozók, innen valószínűleg másik járművel vagy gyalog szökött tovább. Ha bárki felismerné a férfit, azonnal értesítse a rendőrséget, ne próbálja ártalmatlanná tenni a kiszámíthatatlan és veszélyes bűnözőt – figyelmeztetett Fülöp Valter.
Három emberölés két gyanúsítottját fogták el júniusban – közölte tegnap Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának vezetője. G. Zsanettet az életvédelmi osztály munkatársai vették őrizetbe, két idős férfi meggyilkolásával gyanúsítják. A feltételezett tettes néhány nap eltéréssel követte el a bűncselekményeket. Az alezredes beszámolója szerint a 32 éves, osztrák–magyar kettős állampolgár az első áldozatával május 22-én a csepeli Bordás utca egyik társasházának lakásában végzett. Az idős úr valószínűleg rajtakaphatta későbbi gyilkosát, ahogy értékek után kutat a lakásban. G. Zsanett május 28-án egy szomszédos lakóházban hasonló körülmények között gyilkolt meg egy 91 éves férfit, készpénzt és mobiltelefont vive el a helyszínről. A gyanúsított mindkét esetben megfojtotta áldozatát. A harmadik gyilkosság Újpesten, a Külső Szilágyi úton, egy lakásban történt, ahol egy, a rendőrség által régóta ismert betörő végzett egy 57 éves férfival. A gyanúsított ebben az esetben is készpénzt és mobilt zsákmányolt – tette hozzá Szigeti József.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.