Szerencsepénzből végezték a felújítást a gyermekklinikán

A Szerencsejáték Zrt. adományából újult meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinika 4. Csecsemő és Belgyógyászati osztálya. Az ünnepélyes átadáson, 2011. június 7-én Tulik Ágnes, a cég kommunikációs igazgatóhelyettese elmondta, hogy az elmúlt fél évben több mint 200 millió forintot fordított a Szerencsejáték Zrt. egészségügyi intézmények támogatására.

MN
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesen tudják, hogy a Szerencsejáték Zrt. jószolgálati szerepvállalása nemcsak a tippmixelők körében népszerű, sikert sikerre halmozó sportágak felkarolására korlátozódik, hanem a szűkös pénzügyi forrásokból gazdálkodó ágazatok megsegítését is célul tűzte ki. Az egészségügy a támogatás egyik kiemelt területe. – Az ágazatnak a közelmúltban nyújtott 200 millió forintos támogatás három fővárosi és négy vidéki kórházban segíti az orvosok munkáját, de gondoltunk a sürgősségi betegellátásra is, hiszen az adományokból jutott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és az Országos Mentőszolgálatnak is, amely így 6 millió forintot fordíthat a sürgősségi beavatkozásokban nélkülözhetetlen életmentő eszközök beszerzésére – mondta az igazgatóhelyettes. – A nagyhírű Tűzoltó utcai Gyermekklinikának átadott húszmillió forintos adományból megújult osztályon májusban már a gyógyító munka is megkezdődhetett. Szülőkként is megnyugtató számunkra, hogy az ide bekerülő kis betegeket komfortosabb körülmények várják, és így talán a gyógyulási folyamat is felgyorsul – mondta Tulik Ágnes az osztály ünnepélyes átadásán. – A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán zajló épületfelújítási folyamat célja, hogy a klinika régi szerkezeti struktúráját úgy alakítsuk át, hogy a sebészeti osztály és a posztoperatív őrző, valamint a klinika intenzív osztálya funkcionális kapcsolatba kerüljön. Ez a kapcsolat lehetővé tenné, hogy több betegnek tudjunk korszerű ellátást nyújtani a műtétek utáni fokozottabb megfigyelést igénylő időszakban. A tumorbetegségben szenvedő és műtétre szoruló kis betegek ellátása ezt az átalakítást halaszthatatlanná teszi – mondta prof. dr. Szabó András, a klinika igazgatója. – A felújítás jelenlegi fázisában elkészült osztályon mátrix jellegű ellátási formában az emésztőszervi, a lipidanyagcsere-, szív- és bizonyos fül-orr-gégészeti betegségben szenvedő gyermekek gyógyítása folyik, továbbá ez az osztály biztosítja a hátteret a klinika sürgősségi ellátása számára is. Az átalakítás következő lépcsőjében a sebészeti és intenzív osztályos betegek korszerűbb gyógyítását oldjuk majd meg. Ez a gyógyító részleg kerül majd a most megújult osztályok korábbi helyére. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával jelentős lépést tettünk a gyógyító munka magas szintű feltételeinek megteremtése felé – szögezi le a professzor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.