Színházi helyszín Tusványoson

Tölgyesi Gábor
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap éjszaka színházi zenés bulival nyílt meg a bálványosi nyári szabadegyetemen, Tusnádfürdőn az a kulturális, színházi sátor, amelyet a Magyar Teátrumi Társaság a Békés Megyei Jókai Színházzal, valamint az egyesület más tagszínházaival együttműködve állított fel. A szervezők célja, hogy megmutassák: a színház a teljes emberi életet a csecsemőkortól az aggastyánévekig végig- kíséri.
Szombatig minden délelőtt 10 órakor babajátszóházzal kezdődik a rendhagyó helyszín programja, amelyet ma a Vásárfiak, holnap a Kalandozás Sárkányföldön című bábelőadás követ a Békés Megyei Jókai Színház – Napsugár Bábszínház művészeinek közreműködésével, míg pénteken színházi és rajzfilmzenéket szólaltatnak meg csíkszeredai muzsikusok.
Délutánonként szakmai beszélgetések zajlanak a sátorban, többek között a színház és az oktatás, valamint a kritika viszonyáról. Esténként a teátrumi társaság tagszínházainak művészei töltik meg élettel, stúdió-előadásokkal a helyszínt.
Ma a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Petőfi Sándor A helység kalapács című művét mutatja be Besenczi Árpáddal, utána a Békés Megyei Jókai Színház musical- estet rendez Szomor György és az Antovszki Band közreműködésével. Csütörtökön Kubik Anna mutatja be kedvenc verseit, pénteken a Veszprémi Petőfi Színház előadásával, a Vígságok és balgaságokkal lép színpadra Terescsik Eszter és Szűcs László. A programokat a vasárnapi zárásig mindennap hajnalig tartó mulatság követi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.