T O T Ó

MN
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A totózók a hét végi szelvényen kifogtak egy svéd másodosztályú meccset, amit három találkozó követ a norvég második vonalból; s további fejfájást okoz, hogy a Ham-Kam– Hödd összecsapáson a második fogadja az éllovast. Itt bármi megtörténhet, viszont a Bryne (a tabellán 4.) vélhetőleg legyűri a Kongsvingert (11.). Az első öt mérkőzést a svéd, az utolsó ötöt a norvég élvonal adja, itt a csapatok nevei már ismerősebbek. A Tromsö (2.) a nemzetközi kupasorsolás után a magyar sajtóban is visszaköszönt: ha az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában túljut a lett Daugaván, a Paks pedig az andorrai Santa Colomán, akkor a norvégok a második körben a Dunához látogatnak. Vasárnap az ötödik Stabaeket fogadják, amely eddig otthon csak hat, idegenben viszont 13 pontot gyűjtött (4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség), s nehéz kiigazodni rajta. Saját közönsége előtt van egy 7-0-s veresége is, s ha ennyire nem is, szerintünk most is kikap. A hazai pályán ugyancsak gyengébb Odd Grenlandtól (13.) bravúr lenne a pontszerzés a Molde (1.) ellen, a Strömsgodset (4.)–Haugesund (6.) és a Start (14.)–Valerenga (11.) meccsek döntetlen színezetűek. A svéd élvonalban a papírforma alapján a Mjällby (15.)–Örebro (3.) partin kellene lennie a legnagyobb tudásbeli különbségnek, a tippünk is fix 2-es, a GAIS (4.)–FF Malmö (7.) találkozón pedig a göteborgiak mellé teszszük a voksunkat a tekintélyt parancsoló hazai mérlegük (hat meccsből öt győzelem, egy vereség) miatt. Ha valaki véletlenül ismeri a svéd másodosztály tabelláját, tudhatja: az Assyriska a 2., a Qviding a 16., utolsó – ha van fix 1-es, akkor ez az.

Totótippjeink:
1. GAIS–FF Malmö 1
2. Mjällby–Örebro 2
3. Djurgarden–Häcken X, 1
4. Gefle–Göteborg 1, X
5. Trelleborg–AIK Stockholm 1, 2
6. Assyriska–Qviding 1
7. Bodö/Glimt–Mjöndalen 1, X
8. Bryne–Kongsvinger 1
9. Ham-Kam–Hödd X, 1
10. Odd Grenland–Molde 2
11. Tromsö–Stabaek 1
12. Start–Valerenga X, 1
13. Strömsgodset–Haugesund X, 1
+1 Viking Stavanger–Rosenborg 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.