T O T Ó

MN
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Színes a hét végi szelvény: öt Bundesliga II-es, két dán, négy osztrák, valamint egy-egy skót és svájci élvonalbeli mérkőzés között megbújik a német Szuperkupáért vívandó Schalke– Dortmund összecsapás is.
A bajnok Dortmund a Liga Total Cup elnevezésű német torna elődöntőjében az új igazolás, az FC Bruges-től ötmillió euróért érkezett horvát Ivan Perisic találatával 1-0-ra verte a hazai pályán játszó Mainzot, s tegnap a fináléban a Hamburg elleni mérkőzéssel hangolt. A Schalke (a Német Kupa győztese) a múlt héten Ausztriában az Anzsi Mahacskala ellen vívott felkészülési meccset, és 3-1-re verte a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó oroszokat. A Szuperkupa sorsa egy találkozón dől el, s ezt szombaton Gelsenkirchenben játsszák, de a bajnokságban legutóbb a Dortmund idegenben is legyőzte 3-1-re a Schalkét. A házigazdát a visszavágás mellett az is ösztökélheti, hogy egy éve a Bayern München ellen elbukta a Szuperkupát, Augsburgban 2-0-ra vesztett.
A német második vonal múlt hét végi első fordulójában az 1860 München Király Gáborral a kapujában 3-1-re kikapott az újonc Braunschweig otthonában, míg mostani ellenfele, az egykor szebb napokat látott Karlsruhe – amely tavaly majdnem kiesett a másodosztályból is – a Duisburg 3-2-es legyőzésével nyitott. Szerintünk a müncheniek begyűjtik a három pontot. A Braunschweig mellett két egykori keleti nagy csapat, a Dynamo Dresden és a Rostock is az idén kapaszkodott vissza a második vonalba, s vasárnap igazi presztízsmeccset vív egymással. Mindkét együttes 2-1-es vereséggel indított, de a rostockiaké kínosabb volt, otthon maradtak alul a Padebornnal szemben. A Dynamo Cottbusban kapott ki.
Az osztrák élvonalban is csak egy forduló ment még le, a címvédő Sturm Graz a Ried ellen idegenben 1-1-et ért el, erejéről tegnap a Videoton elleni BL-visszavágón is képet kaphattunk. A Mattersburg nem nagyon okozhat gondot a graziaknak. Az Austria Wiennek a salzburgi 0-2 után javítania kell.


Tippjeink


1. Union Berlin–Fürth X, 2
2. 1860 München–Karlsruhe 1
3. Dynamo Dresden–Rostock 1
4. Padeborn–Düsseldorf 2, X
5. Aachen–Braunschweig 1, X
6. Schalke–Dortmund X, 1
7. Silkeborg–Bröndby X, 2
8. FC Köbenhavn–Odense 1
9. Wiener Neustadt–Rapid Wien 2, X
10. Sturm Graz–Mattersburg 1
11. Wacker Innsbruck–Salzburg 2, X
12. Austria Wien–Ried 1
13. Hibernian–Celtic 2
+1 Basel–Xamax X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.