Tálib támadás

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz ember – köztük két afgán rendőr – halálát okozták tálib szélsőségesek a kabuli Intercontinental szálló elleni kedd esti támadásban – mondta tegnap Mohammad Ajub Szalangi, a kabuli rendőrkapitányság parancsnoka. A spanyol külügyminisztérium ezután közölte, hogy belehalt sebeibe egy spanyol pilóta. A hat-nyolc fegyveres valószínűleg azért erre az estére időzítette a támadást, mert egyrészt akkor éppen esküvői vacsora volt a szállóban, másrészt szerdára kétnapos nemzetközi konferenciát szerveztek a helyszínre arról, hogy a külföldi katonai erők 2014 végére átadják az ország feletti biztonsági ellenőrzést az afgán fegyveres erőknek. Az eset egyébként újra felveti a kérdést, mennyire megvalósítható a 140 ezer fős nemzetközi haderő kivonulási terve. A tálibok megfékezésében NATO-helikopterek segítettek, ezek a magukat a tetőn elbarikádozó szélsőségesek közül hármat lőttek le, a többiekkel az afgán biztonsági erők (képünkön) végeztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.