Tarlós István a kínai példát követné

Hírösszefoglaló
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország szeretné Kínát erős szövetségesének tudni, s a két főváros elősegítheti ezt a törekvést – erről beszélt Tarlós István, Budapest főpolgármestere pekingi vendéglátójával, akinek a kapcsolatok új alapokra helyezését ajánlotta tegnap a pekingi városházán. Kuo Csin-lunggal, Peking főpolgármesterével csaknem egyórás megbeszélést folytatott Tarlós István. – Több fegyelmet szeretnénk vinni a főváros életébe, követjük a kínai példát – jegyezte meg a főpolgármester, s felvetette, hogy a létező barátsági és együttműködési megállapodást Peking és Budapest emelje partnervárosi szintre. Egyúttal javasolta, hogy dolgozzák ki ennek részleteit, s lehetőség szerint még az idén fogadják is el.
Kuo Csin-lung elmondta, támogatja a gyakorlati, a kölcsönösen előnyös együttműködést, aminek a részletes kidolgozásához szerinte „bőséges véleménycserére” van szükség. Kifejezte meggyőződését, hogy meg fogják találni a közös érdekeket, s külön is hangsúlyozta a kulturális és turisztikai cserekapcsolatokban rejlő lehetőségeket.
A budapesti főpolgármester az MTI-nek Pekingben elmondta: útja csúcspontjának tartja a rövid pekingi kitérőt. Hangsúlyozta: úgy érzi, az udvariasságot messze meghaladó tartalommal sikerült találkozóját megtölteni. Mint mondta, örül annak, hogy Demszky Gábor elkezdte a kapcsolatépítést, amit a maga részéről folytatni és fokozni kíván. A kínai miniszterelnök közelmúltbéli magyarországi látogatására, illetve a magyar–kínai közeledésre utalva megjegyezte: „Mindent megteszünk azért, hogy a várospolitikában, a magunk mozgásterében és módszereivel ezt a kapcsolattartást elősegítsük és erősítsük.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.