Tárt karokkal vár mindenkit Tihany

MN
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most péntektől egészen augusztus 2-ig lesz látogatható a Tihanyi Szabadtéri Játékok. E remek rendezvényt az idén olyan zenei programok teszik különlegessé, mint a Republic koncertje, vagy éppen a Quimby zenekar Teátruma, amely a színházba invitálja az együttes rajongótáborát.
A Bujtor István Szabadtéri Színpadon ez utóbbi zenekarok mellett fellép a Budapest Bár is, amely itt tartja Hoppá! című albumának lemezbemutató koncertjét. Ugyancsak fontos esemény lesz a Magyar Állami Népi Együttes műsora.
A tihanyi színház repertoárjában a zenei műsorok mellett a Turay Ida Színház több darabja is feltűnik; ilyen lesz a Balfácánt vacsorára és A doktor úr című vígjáték, valamint a Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk című komédia. E darabok olyan színészeket vonultatnak fel, mint Mikó István, Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó.
Ugyancsak feltűnik a tihanyi színpadon a Karinthy Színház Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátéka, amelynek főszerepét Koltai Róbert, Voith Ági és Galla Miklós játsszák, valamint a Budaörsi Játékszín Mágnás Miska operettje. Ez utóbbiban Gregor Bernadett, Magyar Attila, Trokán Péter és Tordai Teri viszik a főbb szerepeket. Szintén bekerült a repertoárba a Körúti Színház Kautzky Armand, Koncz Gábor, Pikali Gerda és Frajt Edit nevével fémjelzett Mezítláb a parkban című vígjátéka, valamint az Experidance tánckarának előadása. Ez utóbbi társaság ezúttal Román Sándor koreográfiáját mutatja be. Ezeregyév néven futó előadásuk a tánckar első egész estét betöltő produkciója, amely a magyar történelmet dolgozza fel a honfoglalástól napjainkig, méghozzá úgy, hogy az előadás 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épül.
Infó: www.tihany.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.