Telefonos csalókat fogott a rendőrség

Vigh Dániel
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte száznál is több embert vert át hat sásdi csaló az elmúlt hónapokban. Vaktában telefonáltak, és mindenkinek mesés nyereményt – nagy értékű autót, pénzt – ígértek, cserébe azt kérték: diktáljanak be telefonkártya-aktiválási kódokat, vagy utaljanak pénzt egy hazai bankszámlára – mondta lapunknak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Zsobrák Péter tájékoztatása szerint ötven sértett fizetett, átlagban húsz- és kétszázezer forint között, de ketten annyira megszédültek az ajánlattól, hogy egyenként közel egymillió forintot utaltak.
A csalókat a kiértékelt híváslisták segítségével leplezték le, de a hirtelen és látványos költekezésük is gyanússá vált. A házkutatásnál több SIM-kártyát és telefont találtak, pénzt viszont nem. Három férfi előzetes letartóztatásba került, két nő és egy férfi, akik a gyanú szerint a banki ügyletekben segédkeztek, még szabadlábon védekezhet. Az összes gyanúsított beismerő vallomást tett. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytat büntetőeljárást a komlói rendőrkapitányság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.