Tisza-vidéki programdömping

Két nagy múltú zenei fesztivál utolsó napjait élvezhetjük ma és holnap Kelet-Magyarországon. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT ezúttal új helyszínen, a szolnoki Tiszaligetben köszöntött be, a Hegyalja fesztivál pedig Rakamazon és Tokajban vár, a zenekarok mellett humorcsomaggal és más meglepetésekkel.

R. Kiss Kornélia
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az EFOTT lassan a végéhez közeledik, ma és holnap még elcsíphetünk néhány koncertet a Tisza partján. Az utolsó két napra a közönségkedvenceket, többek között a Tankcsapdát, a Quimbyt, a Kiscsillagot, a Vad Fruttikat és a Heaven Street Sevent hagyták a szervezők, és a klasszikusok kedvelőinek nagy örömére Kovács Kati is fellép holnap. Az EFOTT elkötelezett rajongói már a nulladik napon is láthatták őt a színpadon, akkor a Smile Rock Circus show-jának vendégeként bukkant fel. A magyar zenei élet sztárjain kívül esélyt kapnak a kezdők is, az EFOTT tehetségkutató programja Szolnokon is dübörög, naponta bemutatkozási lehetőséget kap egy fiatal csapat, és az ígéretek szerint a fesztivál lejártával, év közben is biztosítanak nekik mikrofont. A házigazda ebben az évben a Szolnoki Főiskola, és, mivel mégiscsak egyetemisták és főiskolások találkozójáról van szó, terítéken lesz a hallgatói önkormányzatok sátrában néhány komoly téma is, mint például a magyar felsőoktatás jövője. Idén a fogyatékkal élőket támogatja az EFOTT, az ő érdekükben ügyködő Nem adom Fel Alapítványnak segíthetünk a fesztiválon, egyébként az ő zenekaruk is fellépett a nulladik napon. A közönségtalálkozókat a legek jegyében szervezik a hét végén: Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal találkozni mindenképp megismételhetetlen élmény lehet, nem beszélve Erőss Zsolt hegymászóról, aki magyarként első ízben érkezett a Mount Everest csúcsára. Ebben az évben az EFOTT is hódol a divatnak, mely szerint nincsen fesztivál stand up comedy nélkül, így minden délutánra jut dumaszínház.
A Hegyalja fesztivál még náluk is komolyabban vette az utóbbiakat: a fesztiváltörténelemben először kitelepül hozzájuk a Rádiókabaré, Mogács Dániel, Felméri Péter, Szupkay Viktor és a Szomszédnéni Produkciós Iroda élőben szórakoztatja a fesztiválozókat, a felvétel ma este lesz a tokaji Paulay Ede Színházban. A humoristák a Szalóki Ági–Borlai Gergő páros koncertjével és az Irie Maffiával fellépésével konkurálnak, nehéz lesz választani. A komoly beszélgetések azért a Hegyalján sem maradnak el, a témák igen széles skálán mozognak, és több közéleti szereplő is tiszteletét teszi: Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel arra a kérdésre kereshetjük a választ, hogy merre tart a magyar vidék, de a Forma–1 jövőjén is elmerenghetünk szakemberek társaságában. A zárónapra a hazai kedvencek mellett külföldi vendégek is jutnak, például a számos magyarországi fellépéssel büszkélkedő brit banda, a Kosheen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.