Több ezer munkahely kínai cégektől

Hírösszefoglaló
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár több ezer munkahelyet is létrehozhatnak a kínai vállalkozások hazánkban – derült ki a magyar–kínai gazdasági vegyes bizottság tegnapi ülésén. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint a légügyi szállítmányozást, a környezetvédelmet, a kutatás-fejlesztést, a víztisztító technológiák hasznosítását és az autóipari együttműködést középpontba helyező tárgyaláson a lehetséges együttműködésről egyeztettek, illetve konkretizálták a tervbe vett beruházásokat. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy kölcsönös érdek a magyar export növelése, illetve a magyar munkahelyek számának növelése. Ez utóbbiban kiemelt szerepe lehet azoknak a megállapodásoknak és szerződéseknek, amelyek révén egyre több kínai cég telepszik meg hazánkban.

Ingatlanbiznisz. A leggazdagabb kínaiak keresik a külföldi ingatlanokat: leginkább Nagy-Britanniában, Kanadában, az Egyesült Államokban és Hongkongban szeretnének lakáshoz, házhoz jutni – derül ki a Colliers International fölméréséből. A ranglistát London vezeti. A brit fővárosban idén 120 millió fontot költöttek a kínaiak, ezzel megelőzték az oroszokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.