Tókerülők versenyeznek

Nagy Áron
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrajtolt tegnap reggel kilenc órakor Balatonfüredről a 43. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye – közölte a Kekszalag.hu. Az internetes portál szerint 15 órára a mezőny jelentősen széthúzódott. A résztvevők zöme még Balatonkenese környékén járt, amikor a gyors, nagy vitorlázatú esélyes hajók már a nyugati medence közepén szelték a habokat. A kilencszeres győztes Litkey Farkas kormányozta Budapest Bank a startoláskor beragadt, ezért lapzártakor lemaradása körülbelül egy kilométer volt az élen járótól. A verseny útvonala a keszthelyi forduló után ismét a Tihanyi-szoroson keresztül vezet, az első hajókat az esti-éjszakai órákban várták a balatonfüredi célba. Ismeretes, a Kékszalag Telekom Nagydíj vitorlásverseny Európa legnagyobb és leghosszabb tókerülő versenye. Az idén 588 nevezővel rajtolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.