Török Zsolt lemajmozta párttársait

Lükéknek és majmoknak nevezte azokat a párttársait Török Zsolt MSZP-szóvivő, akik részt vesznek a ma végződő pártszavazáson. A képviselő tegnap elnézést kért mondataiért, miután Mesterházy Attila elnökkel is volt egy nem túl baráti beszélgetése.<br />

Munkatársunktól
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Zsolt a Facebookon kifejtette, hogy a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kezdeményezésére megindult pártszavazás „néhány unatkozó ember pótcselekvése”, a kezdeményezés támogatói és az abban részt vevők „kollaborálnak a Fidesz–Jobbikkal”, és valójában ennek a két pártnak az érdekében dolgoznak, s azt üzenik az éhezőknek, hogy „éhezzetek tovább, mi addig pártszavazunk, nem foglalkozunk veletek”. „Milliók szenvednek Orbán és a Demokratikus Koalíció miatt” – írta Török Zsolt, aki Gyurcsányékat unatkozó gazdagoknak is nevezte, akik az „éhező, munkanélküli embereket árulják el”. Szerinte a pártszavazáson részt vevő párttagok lükék és majmok.
A szocialista politikus később bocsánatot kért: közleményében azt írta, hogy a „magyar emberekért és az MSZP-ért mint közösségért érzett szeretet és felelősség miatt” ragadta el a hév, és meggondolatlanul, helytelenül fogalmazva foglalta össze „az utóbbi hetekben a párt szimpatizánsaitól érkező, a pártszavazással kapcsolatos véleményeket”. – A bejegyzésben nem a szocialista párt vezetésének álláspontját, hanem magánvéleményét fejtette ki Török Zsolt szóvivő – tudatta Mesterházy Attila.

*

A pártelnök hozzátette: reggel magához kérette a szóvivőt, és „nem túl baráti beszélgetést” folytatott vele a közösségi oldalon megfogalmazott véleményéről. Mesterházy szerint nem elfogadható, hogy bárki így minősítse párttársait, még akkor sem, ha magánvéleményét fogalmazza meg. Mesterházy Attila azt mondta: reméli, hogy azok is követik Török Zsolt példáját, és képesek bocsánatot kérni, akik hasonló stílusban nyilatkoznak az MSZP politikusairól, vezetéséről és egyes testületeiről a Facebookon.
A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform (DK) is kiadott egy közleményt a témában, amelyben megemlíti, hogy a párt szóvivője, akinek az a feladata, hogy a párt egészét képviselje, több ezer szocialistát sértett meg. Varju László, a DK ügyvezetője a Hvg.hu-nak kijelentette, Török Zsolt véleménye rossz helyen, rosszkor elhangzott, rossz mondat.
– Elszakadt a cérna – ismételgette Török Zsolt az ATV Egyenes beszéd műsorában. Az MSZP szóvivője magát a csatornát is megvádolta azzal, hogy szavait rosszul idézte, amit élő adásban cáfoltak a televízió munkatársai. Török azzal magyarázkodott, hogy a Facebook nem hivatalos fórum, és állította: felajánlotta lemondását a párt kommunikációs igazgatójának, majd Mesterházy Attilával való „nem túl barátságos” találkozója után munkája folytatásáról született döntés.
Gyurcsány Ferenc ugyanitt a „lovagiasság szabályai szerint” elfogadta Török bocsánatkérését.
– Olyan sok galádsággal találkoztam a politikában, hogy lassan ilyentől nem szisszenek fel – mondta a volt kormányfő. A pártszavazásról megjegyezte, szerinte az MSZP tagjainak nagyjából harmada mozgósítható, és nagyon sokan kétszer vannak nyilvántartva, egyszer doktor előtaggal, másszor anélkül; sokan meghaltak vagy kiléptek, mégis ott vannak a nyilvántartásban. Gyurcsány úgy látja, sokan változást akarnak a baloldalon, amit a pártvezetésnek meg kell értenie. Leszögezte: ő nem tud előhúzni a zsebéből senkit MSZP-pártelnöknek, nem akar kitalálni senkit, alulról kell feltörnie egy „tehetséges pasinak”, mint egy buzgárnak. A Gyurcsány-platform hat kérdést fogalmazott meg, amelyek a pártelnök és a vezető tisztségviselők megválasztásának közvetlenné alakításáról és a pártgazdálkodás átláthatóvá tételéről szóltak. A hivatalos statisztikák 32 ezer MSZP-tagot tartalmaznak
Az utóbbi időben egyébként rendszeressé vált, hogy szocialista politikusok különböző internetes felületeken üzengetnek egymásnak, gyakran személyeskedő stílusban.
A Magyar Hírlap közben arról írt, hogy az MSZP társadalompolitikai tagozata testületileg kilép a pártból. Czöndör Gyula, a tagozat elnöke szerint a belső problémák miatt döntöttek így.

Megúszta a kaszinótojást. A kamarai fegyelmi bizottság tegnap másodfokon is felmentette Dániel Péter ügyvédet. Így a gyurcsányista jogász megúszta a felelősségre vonást amiatt, mert kaszinótojással mázolta be a tavaly határozatként elfogadott Nemzeti együttműködési nyilatkozatot. A z ügyvéd Facebook-oldalán megköszönte a fegyelmi bizottság „korrekt döntését”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.