Totó

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat norvég, három-három német másodosztályú és svéd, valamint egy-egy osztrák és dán futballbajnoki alkotja a totó 28. heti 2. fordulós szelvényét, tehát a tippelőknek sokfelé kell figyelniük. Kezdve a norvég Eliteserienben két, időben közeli ismerőst találhatunk, hiszen a 2. Tromsö a Paks, az 5. Aalesund pedig a Ferencváros mai és jövő csütörtöki riválisa az Európa-liga selejtezőjének 2. körében. Vasárnap viszont a hazai pontvadászatban érdekeltek, a Tromsö visszavághat a szintén El-meccset játszó, jelenleg 8. Valerengának a múlt heti 2-0-s vereségért, az Aalesund pedig Stavangerben az utolsó előtti Vikingnél vizitál a pontszerzés reményében. Kizárjuk a remit. A bajnoki csúcstartó, s mostanában jó formát futó 6. Rosenborg Bekkestua városába látogat a gyengélkedő Stabaekhez, s nem kap ki. A 4. Strömgodset a 14. Startot fogadja, a tízhelynyi különbség fix egyest jelez, csakúgy, mint az éllovas Molde és a 10. Haugesund összecsapása. A sereghajtó Sogndal a hárommal előtte álló Sarpsborgot látja vendégül, s ha most nem nyer, akkor soha.
A svéd Allsvenskanban az utolsó Halmstadhoz a 2. Elfsborg látogat, a mai nemzetközi megméretés ellenére (a litvániai Marijampoléban játszik El-meccset) győzelmi esélyekkel. A Gefle rossz, az AIK jó passzban van, a 6. GAIS-nak verni illene a 10. Örebrót, amely ma szintén szerepel, a Szarajevo ellen. Dániában most kezdődik az idény, a legutóbbi bronzérmes Bröndby 10. Aalborgot fogadja, úgy véljük, sanszosan a sikerre. Ausztriában szintén rajtol a pontvadászat, az El-ben egyaránt érdekelt Salzburg és Austria Wien rangadójával. Az előző bajnokságban a 2. és 3. helyen végeztek, a pozíciót a záróforduló 4-2-es salzburgi diadala döntötte el. A futballpiacon az ezüstérmes a legértékesebb osztrák gárda, ezt hazai pályán most is bizonyíthatja.
Németországban szintén a hét végén indulnak a Bundesliga II küzdelmei. A legutóbbi 9. 1860 München – Király Gáborral a kapuban – a most feljutott Braunschweighez látogat, s megszavazunk neki egy pontot, már csak honfitársunk miatt is. Az egykor szebb napokat látott keletnémet Rostock szintén most kapaszkodott vissza a harmadik ligából, s a 12. Paderbornt fogadja, szerintünk akár nyerhet is. A Karlsruhe tavasszal éppen hogy megúszta az osztályozót, s most a döntetleneket hanyagoló, legutóbb 8. Duisburgtól próbál pontot csenni.

Tippjeink
1. Braunschweig–1860 München X
2. Rostock–Paderborn 1, X
3. Karlsruhe–Duisburg X, 2
4. Salzburg–Austria Wien 1, X
5. GAIS–Örebro 1
6. Gefle–AIK Stockholm X, 2
7. Halmstad–Elfsborg 2
8. Bröndby–Aalborg 1
9. Sogndal–Sarpsborg 1, X
10. Molde–Haugesund 1
11. Strömgodset–Start 1
12. Viking Stavanger–Aalesund 1, 2
13. Stabaek–Rosenborg X, 2
+1 Tromsö–Valerenga 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.