Továbbra is rendezetlen pécsi ügyek

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taggyűlést tartott tegnap a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatot működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft. (PNK), amitől többen azt várták, eldől a cég, s rajta keresztül a csapat sorsa. Egyelőre a végső szó nem mondatott ki. A cégben Pécs városának 49,26, a PVSK Női Kosárlabda Utánpótlásért Alapítványnak 0,76, a Rózsa Gáborhoz – illetve immár Iványi Dalmához – köthető Sport Marketing és Management 2007 Kft.-nek (SMM) 50 százaléknyi tulajdona van. A városnak és az alapítványnak kétségei vannak afelől, hogy a PNK működése törvényszerű-e, a működést jelentős részben a város állja, s az SMM adja az ügyvezetést. Páva Zsolt polgármester május közepén kijelentette, nem óhajt együttműködni az SMM-mel, ám Iványi Dalma csapatkapitány ügyvezetőként való színrelépésével meglágyult a szíve. Nem szakította meg a kapcsolatot a kft.-vel, igaz, amíg nem lát tisztán a cég ügyeiben, addig további támogatást sem óhajt folyósítani. A PNK lassan egy hónapja exlex állapotban van, hiszen a május 31-i határidő dacára még mindig nincs elfogadott mérlege.
Ez a helyzet tegnap sem változott. Az Euroligáról már lemaradt a csapat, s vészesen közeleg az NB I nevezésének július 15-i határideje is. Ha addig sem rendeződik a kft. sorsa, akkor nem is kell bedönteni, bedől magától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.