Trükkös rablók a bíróság előtt

Munkatársunktól
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a vádlottak vallomásaival folytatódott annak a társaságnak a büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon, amelynek tagjait felfegyverkezve, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A tizennégy terhelt egyike, a másodrendű vádlott rendőr volt a bűncselekmények elkövetésének idején, társaival hivatalos eljárást színlelve, egyenruhában fosztottak ki olyan sértetteket, akikről feltételezték, egyéb ügyeik miatt nem mernek ellenük feljelentést tenni. A csoport elsőszámú célpontjai csempészek voltak, akik főképp cigarettát, aranyat, illetve kábítószert hoztak be illegálisan Magyarországra, s azzal kereskedtek. A bandának voltak olyan tagjai, akik rendőröknek öltözve lecsaptak az áldozatokra, de a terheltek között szerepelnek a bűncselekmények tippadói is, akik közölték, kiket érdemes megtámadni.
Az egyik rablásnál tízezer csomag ukrán cigarettát vettek el Miskolcon egy csempésztől, aki valósnak vélte az egyenruhások intézkedését. Utóbbiak hatósági lefoglalási eljárásnak állították be az esetet, a csempész csak később jött rá, hogy rászedték. Az egyik drogdílertől csak a pénzét vették el, miután az ügyfeleitől begyűjtötte a szerért járó összegeket. A csoport akkor hibázott, amikor egy olyan vállalkozót kerestek fel, akiről az a hír járta, hogy lopott televíziókkal üzletel, és sok pénzt tart magánál. A sértett azonban legálisan javította a nagyértékű készülékeket, s kirablása után feljelentést tett. A trükkös rablások ötlete a másodrendű vádlottól, V. Gyulától és az elsőrendű terhelt Sz. Krisztiántól származott, előbbi korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon dolgozott. A társaság büntetőpere jövő héten tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.