Új kerületi érdekszövetség jön létre

Munkatársunktól
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány héten belül hivatalosan is megalakulhat a fővárosban egy új érdekszövetség, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) – közölte lapunkkal Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a II. kerület polgármestere. Elmondta: egyes híresztelésekkel szemben szó sincs arról, hogy a kerületek szervezkednének, hanem a törvényben rögzített, a főváros egészét képviselő érdekszövetség létrejöttét határozták el végre a napokban. – Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője kezdeményezte, hogy induljon el a munka. Budapest 23 kerületéből 21 képviselője vett részt azon a tanácskozáson, amelyre Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármestert is meghívtuk, ám ő akkor éppen külföldön tartózkodott. Eredeti szándékunk szerint a BÖSZ társelnöki rendszerben működne. Egyikük a főpolgármester, a másik pedig rotációs rendszerben mindig valamelyik kerületi polgármester, elsőként Budavár vezetője, Nagy Gábor Tamás lenne – hangsúlyozta Láng Zsolt. Hozzátette: Tarlós István nem utasította el a kezdeményezést. Ebben az esetben országos szintű érdekszövetségnek minősülnek, de ha kell, akár a főváros nélkül is megalakulnak.
A távirati irodának Szűcs Somlyó Mária, a városháza kommunikációs igazgatója homályos nyilatkozatot tett: „a főpolgármesternek szándékában áll egy önkormányzati szervezet létrehozása még az idén.”
A parlament múlt év végén döntött arról, mely országos érdekképviseletekkel kell egyeztetni a jogszabályok előkészítésekor. Ezek között szerepel „a fővárost és a kerületeket” együttesen képviselő szervezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.