Újabb adag kokain Argentínából

Csibra Tibor
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét kábítószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tegnap egy Argentínában feladott, hazánkba címzett postai küldeményben – írta közleményében a NAV. Az elmúlt hetekben ez már a harmadik eset, amikor a vámnyomozók drogra bukkantak a dél-amerikai országból származó csomagokban. A pénzügyőrök a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen választották ki vizsgálatra az Argentínából származó postai küldeményt, amely papírjai szerint kerékpárkormány-markolatokat tartalmazott. Az egyik szakembernek gyanússá vált, hogy az ellenőrzött csomag túl nehéz ahhoz, mint amit feltüntettek rajta, s azért szétbontotta. A markolatból fehér por hullott ki, ezért a vámosok a többi dobozt is felnyitották, s azokban is megtalálták a gyanús, összesen 240 gramm súlyú anyagot.
Az elvégzett tesztek szerint a nyomozók kokaint találtak a csomagokban. A szakemberek a múlt héten szintén a postai küldemények ellenőrzésekor bukkantak egy ugyancsak Argentínából származóra, amely fűszernövényeket tartalmazott, de a kábítószer-kereső kutya jelzése alapján a vámosok szétszedték, és kis zacskókban fél kilogramm kokaint találtak benne. Az utóbbi és a tegnap megtalált küldemény címzettje a NAV tájékoztatása szerint ugyanaz. Július elején egy szintén Argentínában feladott csomag akadt fenn a rostán, abban gombok voltak, de az ellenőrzéskor fél kilogramm kokain és két kilogramm metamfetamin került elő.
Rendőrségi forrásunk szerint a lefoglalt kábítószeradagok egyenként is jelentős mennyiségnek számítanak, amennyiben címzettjük azonos, akkor össze is adódhatnak a későbbi büntetőeljárásban. Úgy tudjuk, az említett gyorsteszteken kívül igazságügyi szakértő is megvizsgálja, s utána dől el, hogy a NAV feljelentése alapján a rendőrség melyik szerve jár el az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.