Újabb favorit csatlakozott az elithez

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília sem rontott, így Argentína és Uruguay után Dél-Amerika harmadik világbajnoka is bejutott a labdarúgó Copa America negyeddöntőjébe. Az ötszörös vb-aranyérmes magyar idő szerint csütörtök hajnalban Pato és Neymar két-két góljával úgy verte 1-1-es félidő után 4-2-re Ecuadort, hogy a szívós ellenfél Caicedo duplájával kétszer is – egyszer bődületes kapushiba árán – egyenlített. A favorit azonban így is magabiztosnak tűnő sikert aratott, amit a sokszor elátkozott szövetségi kapitány, Mano Menezes ekként értékelt: „Örülök az eredménynek, voltak jó megoldásaink, de ha be akarunk jutni a legjobb négy közé, akkor még javulnia kell a játékunknak. Neymar egyre jobban szokja a válogatott légkörét, ma gólokat szerzett, és ez nagyon fontos. Ami a következő ellenfelünket, Paraguayt illeti, nagyon kemény csapat, meg kell majd küzdenünk a továbbjutásért.”
A faramuci lebonyolítási rend miatt Paraguay ugyancsak a B csoportból lépett tovább, méghozzá harmadikként, és azért nem előkelőbb pozícióból, mert két nyert meccsét is a hosszabbítás perceiben rontotta döntetlenre. Először éppen a brazilok ellenit, majd szerda éjjel úgy „remizett” Venezuelával, hogy a 89. percben még 3-1-re vezetett. Mégis 3-3 lett a vége, a csoporteredmény pedig így alakult: 1. Brazília 5 pont, 2. Venezuela 5, 3. Paraguay 3, 4. Ecuador 1.
A hét végi negyeddöntők párosítása a következő: Kolumbia–Peru, Argentína–Uruguay, Brazília–Paraguay, Chile–Venezuela.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.