Újabb tragikus balesetek az Alpokban

2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen nap alatt öt alpinista vesztette életét a svájci Alpok déli részében, a szerencsétlenségek múlt hét pénteken, Valais körzetében történtek – adta hírül a 24heures című lap. Egy francia család három, hágóvasakkal felszerelkezett tagja – egy ötven év körüli pár és 26 éves leányuk – Combin de Valsorey körzetében, a Meitin gleccser megmászása közben, 3700 méter magasságban szenvedett végzetes balesetet. A rendőrség szerint egyikük megcsúszhatott a jeges falon, és estében magával rántotta a társait is. Több száz métert zuhantak, szikláknak, köveknek csapódtak. Testük annyira összeroncsolódott, hogy azonosításuk tegnap még tartott – tájékoztatott közleményében a tartományi rendőrség.
A 3971 méter magas Lagginhornon, alig száz méterre a csúcstól, egy német társaság egyik tagja járt szerencsétlenül. A férfi, aki társaihoz hasonlóan biztosítás nélkül kapaszkodott, 3850 méter magasban elveszítette az egyensúlyát, és a több száz méteres mélységbe zuhant. A Petit Mont-Collonról két alpinista ereszkedett lefelé, kötelüket egy kisebb, kiálló szikla köré csavarták. Az első sportoló szerencsésen leérkezett, amikor azonban a másodikra került a sor, a szikla megmozdult, és a kötél kicsúszott alóla. Az alpinista húsz métert zuhant, a helyszínen életét vesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.