Újoncok parádés nyitánya

Hazai pályán remekül kapta el a rajtot a labdarúgó NB I-be egy év után visszatérő DVTK és a másodosztályban négy esztendőt lehúzó PMFC is; előbbi 4-1-re nyert a ZTE, utóbbi 1-0-ra a Haladás ellen. Diósgyőrben hétezren látták a találkozót.

Munkatársunktól
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klubvezetés részéről nem fogalmazódott meg semmilyen konkrét cél, ezért csak azt tudom elmondani, hogy magammal szemben milyen célt határoztam meg. Lehet, hogy egy-két szurkolót meglep, de a célom az, hogy benntartsam a csapatot az NB I-ben. Ennek az az oka, hogy a kezdőcsapatunkba mindössze két új ember érkezett, ugyanakkor az NB I-ben sokkal gyorsabb a játék, minden ellenfelünk jobb, mint azok, akikkel az előző bajnokságban találkoztunk. Nem elég egy-két mérkőzésre felszívnunk magunkat, hanem folyamatosan százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Mondhatni, hétről hétre rangadót játszunk – fogalmazott a Diósgyőr honlapján a szombati találkozó előtt Benczés Miklós vezetőedző.
Az első „rangadót” mindenesetre biztosan, 4-1-re nyerte meg csapata a ZTE ellen, köszönhetően főként az egyik új igazolásnak. A 26 éves, szenegáli és francia kettős állampolgárságú L’Imam Seydi a szlovák másodosztályból, a Bódva együttesétől érkezett Diósgyőrbe július elején, és máris közönségkedvenc. Remekül játszott, megbolondította az egerszegi védőket, és kétszer is betalált a vendégek kapujába. A találkozót hétezren tekintették meg, és az biztos, hogy a DVTK visszakerülése megdobja majd az átlagos nézőszámot az NB I-ben.
A másodosztályban négy esztendőt eltöltő Pécs szombati találkozójára, amelyet a baranyaiak a Haladással vívtak, csak háromezren látogattak ki, ami a város lélekszámához képest csekély érdeklődésnek mondható. Az 1-0-s győzelem azonban talán fellelkesíti a helyi sportbarátokat.
– Mi még csak szokjuk, tanuljuk az élvonalat, és fontos volt ez a győzelem, hiszen a közönségünknek is örömet akartunk szerezni. Én is sokat tanultam ezzel a mérkőzéssel; azt is, hogy még keményebben kell dolgoznunk, mert ez a szint össze sem hasonlítható az NB II-vel” – nyilatkozta Mészáros Ferenc, a Pécs vezetőedzője.
A harmadik szombati találkozón a Pápa meglepetésre 1-0-ra nyert Újpesten, de a hazai fanatikusok a 81. percben esett találatnál már nem bosszankodtak a lelátón. Ugyanis előzetes bejelentésükhöz tartva magukat a 60. percben elhagyták a Szusz-stadiont, így tiltakozva az Országgyűlés által elfogadott, a sporthuliganizmussal kapcsolatos törvényszigorítás ellen.
Vasárnap délután a Honvéd– Győr találkozót ellentétes félidők után a vendégek nyerték meg 2-1-re, a Honvéd 1-0-s vezetésénél 11-est hibázott, éppen a gólszerző Hajdú rontott. A Kaposvár–Ferencváros mérkőzésen igazságos döntetlen (2-2) született négy idegenlégiós találatával. A Paks 3-2-re legyőzte a Kecskemétet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.