Újra kelendő volt a Mol

Észbe kaptak a befektetők, s az előző napokra jellemző eladási pánik után már vásárolták tegnap a Mol-papírokat. Nagy forgalmú napot zárt a magyarországi részvénypiac, 22 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Hírösszefoglaló
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 369 pontos, 1,67 százalékos emelkedéssel, 22 484 ponton zárt tegnap. A vezető részvények egy kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest, az indexet elsősorban a Mol több mint ötszázalékos erősödése húzta. – Az olajrészvény kétnapi esés után erőteljesen korrigált – mondta Králik István, a KBC Securities üzletkötője. Véleménye szerint a befektetők az utóbbi napokban túlreagálták a Hernádi Zsolttal, illetve az INA-val kapcsolatban megjelent híreket. Mára azonban átgondolták a helyzetet, és úgy ítélték meg, hogy a kialakult szinten túl olcsó a részvény. A Mol 1020 forinttal, 5,13 százalékkal,
20 920 forintra drágult, 6,7 milliárd forintos forgalom mellett. Varga Zoltán, a Quaestor Zrt. elemzője azt emelte ki, hogy a vártnál sokkal jobb munkaerő-piaci adatok érkeztek az Egyesült Államokból, amelynek hatására „örömtüzek” gyúltak a tőzsdéken, s ez a hazai piac teljesítményét is kedvezően befolyásolta.
Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,70 százalékkal, 5790 forintra nőtt, forgalmuk 13,8 milliárd forintot tett ki. A hazai vezetésű pénzintézetről A Szberbank Ausztria–Magyarországba ütközött címmel közölt cikket a Kommerszant című orosz üzleti lap tegnap annak kapcsán, hogy az orosz Szberbank volt az egyetlen érdeklődő az osztrák Volksbanken Group által kínált részesedésre, de tegnapelőtt az OTP Bank szintén bejelentette érdeklődését. – A Szberbank szokás szerint nem akar drágán vásárolni, ezért ha az OTP elég kitartó lesz, van tere az ár körüli versengésnek – írta a moszkvai lap.
A Richter-papírok árfolyama tegnap 90 forinttal, 0,24 százalékkal, 37 690 forintra emelkedett, a részvények forgalma 795,7 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 28 millió forintos forgalom mellett 60 forinttal, 0,32 százalékkal, 19 060 forintra erősödött. Egyedül a Magyar Telekom árfolyama csökkent egy forinttal, 0,18 százalékkal, 570 forintra, forgalma 598,6 millió forint volt.
A Bumix 1790,96 ponton zárt tegnap, ez 8 pontos, 0,45 százalékos emelkedés az előző napi záráshoz viszonyítva. Emelkedéssel zártak a nyugat-európai értéktőzsdék is, a kereskedés utolsó percében a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE–100 index 0,92 százalékkal, a frankfurti Xetra-DAX index 0,59 százalékkal, a párizsi CAC–40 mutató 0,60 százalékkal haladta meg az előző napi záróértékét.
Az Európai Központi Bank kamatemelésének hatására jelentősen erősödött a forint az euróval és a svájci frankkal szemben; az eurót délután 262,05 forinton, a frankot 216,14 forinton jegyezték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.