Vallomást tett a vétkes kormányos

Nagy Áron
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerte bűnösségét, és akár tíz év letöltendő börtönre is ítélhetik a magyar diákok 2010. július 7-i amerikai tragédiája miatt a balesetet okozó rendezőhajó kormányosát – tájékoztatta lapunkat az elhunyt gyerekek családjait képviselő ügyvéd. A közlés szerint Matthew R. Devlint csütörtökön hallgatták meg a philadelphiai ügyészségen, majd gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg. A férfi a hatóságnak elmondta, hogy a Delaware folyón haladó rendezőhajó alsó kormányállásánál teljesített szolgálatot, amikor a szabályt megszegve telefonon beszélt, illetve laptopját használta egy családi vészhelyzet miatt. Habár kérhette volna a hajó kapitányától, hogy mentse fel a munkavégzés alól, ezt nem tette meg, sőt, a rádiót is lehalkította, így nem észlelhette a magyar turistákat szállító „kacsahajó” vészjelzését. Devlin bevallotta, noha tudta, a cég szabályaival ellentétesen cselekszik, máskor is rendszeresen használta szolgálatban magáncélra a telefonját.
Peter Ronai, a tragédiát elszenvedett magyar családok képviselője korábban lapunknak azt nyilatkozta: a kormányos letöltendő börtönbüntetésre számíthat. Emlékezetes, 2010. július 7-én, a Philadelphiában történt balesetben a megbénult „kacsahajó” 35 utasa és kétfőnyi személyzete a vízbe zuhant, amikor ütköztek a rendezőhajóval. A 16 éves S. Dóra és a 20 éves P. Szabolcs életét vesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.