Változatos horvátországi benzinárak

Hírösszefoglaló
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltérően a korábbi gyakorlattól már nem egységesek az üzemanyagárak az INA horvátországi benzinkútjainál, a legnagyobb hálózattal rendelkező társaság az autópályákon 2-5 lipával többet, vidéki utakon ugyanennyivel kevesebbet kér az átlagárnál. Déli szomszédunknál április óta szabad árképzés van érvényben a benzinkutaknál, de a kéthetenként változó, a gazdasági minisztérium által meghatározott maximált áraknál többet sehol nem szabad kérni – emlékeztetett a távirati iroda. A rendeletmódosítás kivételként határozza meg, hogy az autópályák mentén és a tengerpartokon lévő töltőállomásokon felfelé is elmozdulhatnak a forgalmazók a tárca által meghatározott legmagasabb kiskereskedelmi árakhoz képest. Jelenleg az Eurosuper BS 95 Class típusú benzinért literenként 9,70 kunát (1 kuna 36,32 forint), az Eurodizel BS Class márkanevű gázolajért 9,16 kunát kell fizetni a legtöbb INA-kúton. Az ettől eltérő árakat alkalmazó töltőállomásokat külön felsorolja a cég honlapja (www.ina.hr).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.