Varga Mihály: Nem járhat rosszul senki

Hírösszefoglaló
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan lesz minimális reálhozamom, de ennél többre számítottam – mondta a magán-nyugdíjpénztári kifizetések előtt a Nol.hu-nak Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára, aki szerint nem a kormány, hanem a szocialisták követtek el einstandot a magánnyugdíjpénztárakkal. Varga arról is beszélt, hogy 2017 után az 50 százalék alá eső GDP-arányos államadósság nem irreális. Szólt arról is, hogy bár bankadó korábban is volt, a kormány elkötelezte magát amellett, hogy ha az adó hároméves ciklusa kifut, azt a bankadómodellt vezetik be, amely az unióban addigra létrejön.
Szóba került az is, hogy jövőre az adójóváírás mértéke csökkenni fog. Az alapelv ugyanakkor az kell maradjon, hogy a változással senki ne járhasson rosszabbul. Alapvető az is, hogy jövőre is csak olyan adómódosítások történhessenek, amelyek miatt nem csökken a nettó bér. Az államtitkár azt is kiemelte, bízik abban, hogy a ciklus végére meglesz az ígért 400 ezer új munkahely.
A magyar–kínai csúccsal kapcsolatban Varga megemlítette, hogy az itt működő kínai cégek magatartása munka- és befektetőpárti, ami egyezik a magyar kormány munkahely-teremtési törekvéseivel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.