Végre megnyílik a Design Terminál

Az Erzsébet téri egykori buszpályaudvar helyén a Gombold újra! Divat a magyar című öltözéktervezési pályázat legjobb munkáit bemutató kiállítással nyitja meg kapuit ma délután – hosszú évek után – a Design Terminál. Az intézmény a jövőben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) támogatásából és saját bevételekből fog gazdálkodni.

Makrai Sonja
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú évekig aludta Csipkerózsika-álmát az egykori buszpályaudvar. Sokan úgy gondolták, az épület már csak a buldózerre vár, de remélhetőleg a Design Terminál most már a magyar dizájnkultúra igazi központjává válhat – fogalmazott tegnap a Design Terminál megnyitó sajtótájékoztatóján Nagy Anna kormányszóvivő.
A Design Terminál nyitókiállítása a KIM, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által februárban közösen meghirdetett Gombold újra! Divat a magyar öltözék- és kiegészítőtervezői pályázat legjobb darabjait mutatja be. A pályázat élen végzett harmincöt kollekcióját májusban az Európa-nap részeként mutatták be első körben a Szépművészeti Múzeumban, ahol a legjobb pályamunkának Gyöngyösi Renáta Metallic-Folklór kollekcióját választották, amelyben a tervező a punk stílus és a dunántúli népviselet elemeit ötvözi.
Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója – akit Pohárnok Mihály nyugdíjba vonulása után pályázat útján választottak meg vezetőnek – a tegnapi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy legfontosabb célkitűzése a magyar dizájnkultúra támogatása, széles körben való népszerűsítése és nagyszabású, minőségi programok szervezése. A vezető elmondta, hogy az épületben egy étterem és egy bolt kialakítását is tervezik, amelyek nagyban hozzájárulhatnának a saját bevételek kitermeléséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.