Verhető BL-rivális járna a továbbjutásért

Munkatársunktól
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtező 3. fordulójának sorsolását, a négy magyar kontinentális kupainduló egyelőre azonban a második kanyarból szeretne továbbjutni. Ez egyetlen esetben sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a BL-ben a Videoton szerdán 2-0-s hátrányt szedett össze az osztrák Sturm Grazcal szemben Klagenfurtban, és csütörtök este az El-ben sem tündököltek együtteseink. Illetve a Ferencváros legalább helyenként jó játékkal és két szép góllal 0-1-ről 2-1-re fordított az Albert-stadionban az Aalesund ellen, de a Paksnak már be kellett érnie Székesfehérváron 1-1-gyel a szintén norvég Tromsö ellenében, s a Kecskemét is ugyanígy zárt a kazah Aktobéval.
A visszavágókat a jövő héten rendezik, ám a harmadik kör sorsolását már tegnap megejtették. A Videoton – azaz a pillanatnyi esélyek alapján sajnos sokkal inkább a Sturm Graz – igazán nem panaszkodhat, hiszen a grúz Zestafoni és a moldovai Dacia Chisinau párharcának túlélőjét fogta ki; nagy valószínűséggel a Zestafonit, mert 3-0-ra nyerte az első felvonást. A Videoton vagy a Sturm július 26–27-én idegenben kezdhet.
Az Európa-ligában a Ferencváros a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét pedig az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhet, ha jövő csütörtökön kiharcolja a továbbjutást. A kecskemétiekre tehát ismét kalandos utazás várna, a paksiakra pedig a legnevesebb rivális, amelyet a közelmúltban még László Csaba vitt fel a skót bajnoki dobogóra. Persze, mondani sem kell, még bőven ráérnek az érintettek a vlagyikavkazi út tervezésével vagy a Hearts feltérképezésével; addig ugyanis egyéb, komoly dolguk is akad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.