Veszprém: beismerő vallomások

Csibra Tibor
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerő vallomást tettek a keddi, Veszprémben elkövetett emberölési kísérlet gyanúsítottjai, a nyomozók a bűncselekmény estéjén ki tudták hallgatni annak sértettjét is, P. Sándor hasonlóan írta le a történteket, mint a terheltek. A támadás mögött az eddigi adatok szerint nem alvilági leszámolás, hanem családi torzsalkodás, egy régebbi sérelem áll – tájékoztatta lapunkat Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Mint arról beszámoltunk, kedden hajnalban Veszprémben több lövéssel életveszélyesen megsebesítették a megyeszékhely Dózsavárosként ismert részében P. Sándort, a férfit a saját háza előtt érte a támadás. A sértettet a megyei kórházba szállították, s ott megműtötték, a rendőrség többfelé kezdett helyszínelésekbe, házkutatásokba, adatgyűjtésbe. A nyomozók többekkel együtt már kedden kihallgatták M. S-t, és S. T-t, a két férfit később őrizetbe vették. A vizsgálat eddigi adatai szerint a 26 éves M. S. volt a bűncselekmény felbujtója, társa pedig az emberölési kísérlet elkövetője. S. T. nem ismerte áldozatát. A gyanúsított kedden hajnalban csöngetett be P. Sándor veszprémi házának ajtaján, majd egy maroklőfegyverből több lövést adott le a sértettre, amikor az kinyitotta a kaput. A férfit négy lövedék találta el. A pisztolyt, egy 0,22-es kaliberű Lugert a gyanúsítottaktól foglalták le a rendőrök.
A nyomozás eddigi adatai szerint a fegyvert M. S. adta át társának a támadás előtt, a hatóság igazságügyi szakértőt kért fel a szerkezet vizsgálatára, illetve a ballisztikai szakvélemény elkészítésére. A rendőrség az érintettek személyiségi jogaira tekintettel nem árult el többet az említett családi konfliktus hátteréről. Értesüléseink szerint P. Sándor és M. S. távoli rokoni kapcsolatban állnak. A nyomozók ki tudták kérdezni a sértettet is, aki hasonlóan nyilatkozott a támadásról és annak vélhető indítékáról.
Bár P. Sándor már nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, a keddi gyilkossági kísérlet mögött a jelek szerint nem a Balaton környékének alvilági vitái állnak. Egy, az MTI-nek nyilatkozó veszprémi ügyvéd – aki P. Sándort védte nemrég, egy ellene indult életellenes bűncselekmény bírósági eljárásában – azt mondta, védence korábban baráti viszonyban állt a 1998-ban Veszprém és Szentkirályszabadja között, a terepjárójában felrobbantott Molnár Tamással. Molnár alvilági karrierje azután ívelt felfelé, hogy egy évvel korábban eltűnt egykori főnöke, a valamikor a Balaton kiskirályaként ismert Szlávy Bulcsú. Rendőrségi információink szerint P. Sándor ellen több büntetőeljárást is folytattak korábban a hatóságok, a megölésére szövetkezett M. S. és S. T. viszont büntetlen előéletűek. A hatóság tegnap indítványozta a terheltek előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.