Veszprém, Győr: klasszis ellenfelek

Munkatársunktól
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál a magyar bajnok MKB Veszprém többek között a háromszoros győztes spanyol BM Ciudad Reallal, míg a nőknél a Győr Németh András együttesével, az osztrák Hypo NÖ-vel került egy csoportba a kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján. A veszprémiek a spanyolok mellett az orosz Csehovszki Medvegyit, a német Füchse Berlint, valamint a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét kapták, s a csoporthoz még egy, a selejtezőből felkerülő ellenfél csatlakozik majd. Utóbbi rivális az úgynevezett szabadkártyások tornájának győztese lesz: ezen a viadalon a spanyol Valladolid, a német Rhein-Neckar Löwen, a francia Dunkerque HB Grand Littoral és a lengyel Kielce harcol egymással. A másik magyar együttes, a Pick Szeged a francia Montpellier HB-vel, a dán Köbenhavnnel, a német THW Kiellel, a spanyol Ademar Leónnal és egy selejtezős csapattal játszik.
A nőknél a Győri Audi ETO KC és a Hypo csoportja a francia Metz Handballal, valamint egy selejtezőből érkezővel egészül ki. A főtáblán még érdekelt lehet a DVSC is, ehhez azonban meg kell nyernie selejtezőtornáját. Ebben az esetben a bombaerősnek tűnő D csoportban kell folytatnia a román Oltchim Valcea, az előző kiírásban döntős, a Győrt az elődöntőben búcsúztató spanyol Itxako, valamint az orosz Dinamo Volgográd társaságában.
A férfiaknál a négy hatos csoportból az első négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses, nyolcaddöntős szakaszba, míg a nőknél az első két helyezett megy tovább a középdöntőbe, azaz a második csoportkörbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.