Vettel máris célegyenesben

MTI
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár már négy futam múlva megvédheti világbajnoki címét Sebastian Vettel, a Forma–1-es pontverseny éllovasa. A Red Bull német pilótája idén az eddigi nyolc versenyen hatszor nyert, kétszer pedig második lett, és jelenleg 77 pontos előnnyel vezeti a rangsort. Ha a következő négy nagydíjon is győz, közvetlen riválisai viszont – bár ez természetesen csak elméleti lehetőség – nem szereznek pontot, akkor a plusz 100 ponttal 177 pontra nőne az előnye, így már behozhatatlan lenne.
A német sajtó ennek megfelelő lelkendezéssel fogadta a favorit vasárnapi, valenciai sikerét, a Bild például így írt: „A futamon a tenger, a kék égbolt, a káprázatos jachtok és bikinis lányok voltak a legérdekesebbek. Ja igen, és természetesen a Forma–1 uralkodója, Sebastian Vettel. A német bajnok nemcsak a riválisokat szakította le, hanem az F–1 főnökét, Bernie Ecclestone-t is hazaküldte. A brit már húsz körrel a befutó előtt távozott, annyira egyértelmű volt, ki nyeri a versenyt…” A brit The Sun ellenben kesernyésen közölte: „Minden a tiéd, Vettel. Lewis Hamilton bedobta a törölközőt. A 2008-as világbajnok elismerte, hogy nincs esélye megállítani a németet, bár a szezon fele még hátravan.”
Vettel ennek dacára máris a célegyenesben érezheti magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.