Világszínvonal az elvárás

A tisztességes, kiszámítható, jólétet jelentő és emelkedő fizetésért, szakmai előmenetelért, megfelelő otthonért világszínvonalú teljesítményt vár el Orbán Viktor a végzős rendőröktől. A miniszterelnök szerint megnyugtató, hogy ezek a fiatalok képesek szembefordulni azokkal, akik munka helyett mások tulajdonának elvételéből akarnak megélni.

Swendt Pál
2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a szombati rendőrtisztavatás alkalmából a budai várban, a Kapisztrán téren elmondott beszédében úgy fogalmazott: a hazánk megújításáért végzett munkában az elsők között számítok önökre. – Ha azt akarjuk, hogy hazánknak és a gyermekeinknek legyen jövője, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtania; mindannyiunknak, tehát önöknek is – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a végzősöknek azt ígérte: a kormány a következő években biztosítja a minőségi munkához szükséges feltételeket, a tisztességes, kiszámítható, jólétet jelentő és emelkedő fizetést, szakmai előmenetelt, megfelelő otthont, a legjobb iskolákat gyermekeik számára, és a becsülettel végig dolgozott évtizedek után nyugodt, biztonságos időskort. A kormányfő megnyugtatónak nevezte, hogy szép számmal akadnak olyan fiatalok, akik készek akár életük kockáztatásával helyt állni a katasztrófahelyzetekben, és képesek szembefordulni azokkal, akik munka helyett mások tulajdonának elvételéből akarnak megélni. Orbán szólt a megújuló rendvédelmi képzésről, a most alakuló Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, ahol – mint mondta – csak a legjobb képességű, a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak. A tisztavatási ünnepségen esküt tett103 hallgató közül 71-en a rendőrséghez, 8-an a büntetés-végrehajtáshoz, 7-en a katasztrófavédelemhez, 17-en pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.