Visegrádi időutazás

Holnaptól egészen vasárnapig fényes ünnepséget tartanak a visegrádi királyi palotában. <br />A magyarok királya, Károly ekkor látja vendégül a cseh királyt és fiát, a morva őrgrófot, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. A rendezvényre ellátogatók minderről saját szemükkel is meggyőződhetnek.

MN
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Visegrádi Palotajátékokat holnap nyitja meg a Fő utca katolikus templomától a palotáig tartó királyi menet. E színpompás társaság tagjai közt fedezhetjük fel azokat a külföldi uralkodókat és vitézeket, akik viseletük alapján le sem tagadhatnák hazájukat. A rendezvény jelmezes kulcsfigurái a palotába fölérve ismét előkerülnek, sőt körük tovább bővül, hiszen az ottani lovagi tornán már több száz vitéz méri össze tudását.
A csütörtöki nap hangulatát lovasbemutató és a királyi borudvar is színesebbé teszi. Ez utóbbi helyszíne ugyancsak a királyi palota lesz, ahol a közönség megismerkedhet a történelmi Magyarország leghíresebb borvidékeivel és borászaival, emellett külföldi borokat is kóstolhat.
Meglepetéseket a pénteki nap is tartogat: királyi menet, lovagi torna és borudvar ekkor is lesz, e programok mellett viszont olyan íjászversenyt is tartanak, amelyen korhű fegyverzettel és ruhában a közönség is részt vehet. A vendégek ugyancsak aktívan kapcsolódhatnak be abba a középkori labdajátékversenybe, amelynél két csapat faütőkkel próbál egy bőrlabdát az ellenfél kapujába juttatni.
A szokásos programokat a szervezők szombaton és vasárnap is extrákkal tűzdelik meg: szombaton ilyen lesz például az a lovagi hétpróba, amelyen magyar sportolók és laikus társaik mérik össze tudásukat csatacsillagdobásban, futásban, íjászatban, falra futásban, birkózásban, lándzsavetésben és számszeríjászatban. Vasárnap már nem lesz ennyire széles a skála, de a korhű íjászversenyen ekkor ismét részt lehet venni.
Infó: www.palotajatekok.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.